Jako každé dušené jídlo, je toto téměř bez práce, ale přesně se hodí do nastávajícího chladného počasí. Měkké hovězí maso dušené s mrkví, paprikou v lehce nasládlé omáčce. To je přesně to co chcete.
Na 4 porce potřebuješ:
800 g hovězího zadního masa, na 2 cm kostky
olej
1 cibuli, na čtvrtky a potom na plátky
3 mrkve, na 2 cm kousky
1 červená paprika, na kousky
2 stroužky česneku, rozdrcené
½ lžičky tymiánu
60 ml balzamikového octa
2 polévkové lžíce cukru
250 ml hovězího vývaru
3 lžíce rajčatového protlaku
sůl a pepř
Ve větším hrnci nech opéct maso na troše oleje, aby se zatáhlo. Pokud se tam nevejde, nebo by bylo dno úplně plné, je lepší to udělat po částech. Maso dej stranou.
Do hrnce přidej trošku oleje a vsyp cibuli, mrkev, papriku a restuj asi 5 minut. Přidej drcený česnek a tymián. Opékej asi minutu. Vrať maso zpět do hrnce, přidej ocet, cukr, vývar, protlak, sůl a pepř. Přiveď k varu a nech dusit pod pokličkou 1,5 hodiny. Pravidelně míchej a případně dolij vodou. Až bude maso měkké, můžeš ještě dochutit solí a pepřem, ale nasládlá chuť omáčce zůstane.
Podávej s vařenými nebo opečenými bramborami, případně čerstvým chlebem.