Vyberte stránku

Domácí pudink uvařený bez pomoci pudinkového prášku. Ano jde to a je výborný. Místo prášku jej zahustíš škrobem a žloutky. Tento pudink netuhne jako práškový. Po vychlazení zůstává stále krásně krémový.
Recept jde upravit i do podoby pro lidi alergií na vejce. Místo žloutku přidáš lžíci škrobu navíc. Musí se ale přitom určitě použít plnotučné mléko a pudink nebude tak krémový, ale jde to.

Na 4-6 porcí potřebuješ:

  • 110 g čokolády 70%
  • 3 lžíce kakaa
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu
  • špetku soli
  • 1 hrnek smetany
  • 4 žloutky
  • 2 1/2 hrnku plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Čokoládu nasekej nadrobno.
V ohnivzdorné misce smíchej kakao, škrob a sůl. Postupně pomalu přidávej smetanu, aby směs byla hladká. Vmíchej žloutky.
Do hrne nalij mléko a vsyp cukr. Pomalu přiveď k varu a míchej, aby se cukr rozpustil. Až se směs začne vařit, přelij asi 3/4 jejího množství do mísy kakaovou směsí.
Vše promíchej a vrať zpět do hrnce. Přiveď k varu a vař asi 2 minuty. Během toho pořádně směs míchej, aby se nepřipálila.
Pudink sundej z plotýnky a přidej vanilkový extrakt a čokoládu. Nech ji chvíli trochu rozpustit, asi 1-2 minuty a pořádně promíchej. Nech vychladnout.
Po vychladnutí jej promíchej metličkou, bude jemnější a více nadýchaný. Teprve potom rozděl do misek a podávej.