Nejjednodušší bonbóny, které si lze vyrobit doma. Je to k tomu potřeba jen kvalitní čokoláda a smetana. Dalším chutím se potom už meze nekladou.
Na 16 kusů potřebuješ:
100 g čokolády (alespoň 55% kakaa)
60 ml smetany ke šlehání
kakao holandského typu na obalení
Do hrnce den asi 5 cm vody, dej na plotýnku. Na něj umísti misku, např. skleněnou a vznikne ti tak vodní lázeň. Na středním plameni rozpusť čokoládu. Během rozpouštění míchej.
Až bude čokoláda rozpuštěná, sundej misku, otři její dno (bude tam voda) a dej na ohnivzdornou podložku. Metličkou vmíchej smetanu. Směs by měla být krásně hladká bez hrudek. Dej ji vychladnout přes noc do ledničky.
Pomocí lžičky vykrajuj kousky. Rukama je trochu zakulať, obal v kakau a pusť se do nich.