Vyberte stránku

Pokud Vám zbyla cuketa, nevíte co s ní a chcete něco nového, tak tento chlebíček je přesně ono. Asi hodinu před pečením si vyndejte z ledničky vajíčka, aby až je budete používat, měla pokojovou teplotu. Také jsem použila celou cuketu včetně slupky a potom jsou na řezu vidět kousky.

Na 1 chlebíček potřebuješ:
200 g hladké mouky
špetku soli
1/2 lžičky sody
1/2 lžičky prášku do pečiva
125 g cukru
kůru z 1 citronu
2 velká vejce pokojové teploty
125 ml oleje
šťávu z cca 1/2 citronu (1 a 1/2 lžíce)
150 g cukety nastrouhané najemno
šťávu z cca 1 citronu (3 lžíce)
130 g moučkové cukru

Předehřej troubu na 175°C.
Formu na chlebíček vymaž trochou másla a vylož pečícím papírem.
Ve větší míse promíchej mouku, sůl, sodu a prášek do pečiva.
V menší misce smíchej cukr a citronovou kůru. Přidej vejce, olej a citronovou šťávu. Nalij do sypké směsi a promíchej aby se směs spojila. Opatrně vmíchej nastrouhanou cuketu. Směs nalij do formy a dej péct.
Peč 45-50 minut. Špejlí vyzkoušej, zda je upečený.
Nech 10 minut vychladnout, vyjmi z formy a nech úplně vychladnout. Během chladnutí si připrav polevu z moučkového cukru a citronu a potom jí chlebíček polij.
Můžeš servírovat.