Vyberte stránku

Ideální a jednoduchý dezert pokud nemáte dortovou formu nebo se bojíte práce se želatinou.

Na 5 skleniček o 200 ml budeš potřebovat:
130 g sušenek dle chuti
70 g rozpuštěného másla
45 g cukru
Špetku soli
330 g lesního ovoce z mrazáku
50 g cukru
1 lžíci škrobu rozmíchanou ve 2 lžících vody
90 ml smetany na šlehání
120 g krémového sýra
1 lžičku vanilkového extraktu
40 g cukru

Sušenky dej do uzavíratelného sáčku a paličkou na maso je rozdrť. Nasyp je do misky, přidej máslo, cukr, sůl a promíchej.
Ovoce s cukrem dej do menšího hrnce a pomalu zahřivej. Až ovoce pustí šťávu, tak přidej směs škrobu a vody. Promíchej a dál pomalu zahřívej, aby směs zhoustla. Potom dej stranou aby vychladla.
Do šlehače dej smetanu, krémový sýr, vanilkový extrakt a cukr. Šlehej dokud směs neshoustne.
Do každé skleničky dej cca 2 lžíce sušenkové směsi a upěchuj ji lžičkou. Potom dej vrstvu krému cca 2-3 lžíce a navrch rozděl rozvařené ovoce.
Rovnou podávej, nebo nech pár hodin uležet. V ledničce vydrží až 3 dny.