Vyberte stránku

V receptu na brownie, který běžně používám se používá čokoláda. V tomto bylo uvedeno kakao. Proto jsem byla na výsledek dost zvědavá a mile mě překvapil. Jen jsem u receptu upravila množství cukru. Přišlo mi ho tam zbytečně moc. Na výsledku to ale není znát a je to sladké akorát.

Na 9-12 porcí potřebuješ:
½ hrnku másla (115g)
⅓ hrnku neslazeného kakaa
½ hrnku cukru
2 vejce
1 lžičku vanilkového extraktu
½ hrnku hladké mouky
Špetku soli
¼ lžičky prášku do pečiva

Na polevu potřebuješ:
3 lžíce másla
⅓ hrnku neslazeného kakaa
2 lžíce mléka
½ hrnku moučkového cukru
1 lžíci kakaa a skořice na posypání

Předehřej troubu na 175°C. Plech o velikosti 20×20 cm vymaž máslem a vylož pečícím papírem. Bude pak lépe držet.
Na vodní lázni rozpusť máslo a kakao promíchej v hladkou směs. Sundej z plotýnky a chvíli míchej aby trochu vychladla. Vmíchej vejce, cukr a vanilkový extrakt. V další misce smíchej mouku, sůl a prášek do pečiva. Suchou směs přidej do mokré vymíchej dohladka. Směs nalij na plech, rozetři a povrch uhlaď.
Peč v troubě 20 minut. Postupuj dle zkušeností se svojí troubou. Po upečení nech vychladnout.
Na polevu rozpusť máslo, přidej kakao, mléko a promíchej. Postupně přisypávej moučkový cukr pořádně míchej. Poleva by měla být hustá, ale částečně tekutá. Polevu nalij na brownie a posypej směsí skořice a kakaa. Rozkrájej na 9-12 kousků a podávej.