Drobenka doplněná o ovesné vločky je výborná a s borůvkami ještě lepší.
Na 8 porcí potřebuješ:
130 g másla, rozpuštěného
200 g hladké mouky
80 g ovesných vloček
100 g cukru
60 g hnědého cukru
špetka soli
400 g mražených borůvek
70 g cukru
45 ml citrónové šťávy
3 lžičky kukuřičného škrobu
Předehřej troubu na 175°C a vylož dortovou formu o průměru 26 cm pečicím papírem.
Ve velké míse smíchej máslo, mouku, vločky, oba cukry a sůl, aby vznikla drobenka. 2/3 drobenky nasyp do formy a lžící uhlaď.
V menší míse promíchej borůvky, cukr, citrónovou šťávu a škrob. Směs dej na drobenkovou a rozprostři. Navrch nasyp zbytek drobenky.
Peč 60 minut. Před podáváním nech zcela vychladnout.