Bábovičky obsahují neobvykle mandlovou mouku. Když jsem z ní pekla poprvé, byla jsem přesvědčená, že bábovičky budou tuhé a hutné. Opak je ale pravdou, jsou krásně měkké a vláčné a určitě stojí za vyzkoušení. Zvlášť když jsou v kombinaci pomeranče a čokolády.
Na 9 báboviček budeš potřebovat:
100 g mandlové mouky
špetku soli
1/2 lžičky sody
2 vejce
2 lžíce kokosového oleje, tekutého
2 lžíce medu
kůru z půlky pomeranče
50 g čokolády (60% kakaa), nasekané
1/4 hrnku smetany ke šlehání
Troubu předehřej na 170°C. Formičky na bábovičky vymaž troškou oleje.
Ve velké míse promíchej mouku, sůl a sodu. V menší misce promíchej vejce, med, olej a kůru z pomeranče. Tekutou směs vlij do suché a krátce prošlehej. Lžičkou těsto rozděl do formiček a peč 15 minut. Během pečení si připrav polevu.
Smetanu přiveď téměř k varu na plotně nebo pomocí mikrovlnky. Vsyp do ní čokoládu a nech 10 minut stát na lince. Po uplynutí doby promíchej, aby se čokoláda rozpustila. Směs bude hodně tekutá, ale jak bude chladnout bude houstnout. Během chladnutí vždy po pár minutách promíchej.
Upečené bábovičky nech vychladnout a potom namáčej vršek do polevy. Zbytek čokolády potom rozděl do středu báboviček.