Vyberte stránku

Všichni už pečou cukroví, jen já jdu proti proudu a peču krekry. Na cukroví ale také přijde řada. 
Krekry jsou velmi jednoduché a chutné, ideální zobání k televizi.

Na cca 70 ks potřebuješ:
150 g strouhaného čedaru
56 g parmazánu
56 g změklého másla
1 lžičku soli
1 lžíci nasekaného čerstvého rozmarýnu
120 g hladké mouky
2 lžíce ledové vody

Do mísy dej čedar, parmazán, máslo, sůl a rozmarýn. V robotu s nástavcem plochý šlehač směs promíchej. Přidej mouku a opět promíchej v robotu. Směs bude připomínat drobenku. Přepni robota na pomalou rychlost a přidej vodu. Mělo by se těsto spojit. Pokud ne, přidej lžíci vody navíc. Těsto rozděl na polovinu. Z každé udělej plochý disk, zabal do potravinové fólie a dej vychladit alespoň na hodinu do ledničky.
Troubu předehřej na 190°C. Plechy vylož pečícím papírem.
Těsto rozválej na tloušťku 3 mm. Krájej nožem čtverce o délce cca 2,5 cm. Přenes je na plech a každý ve středu propíchni párátkem. Peč 10-12 minut.
Skladuj ve vzduchotěsné nádobě.