Tyhle řezy, jsou moje vzpomínka na dětství, kdy je pekla teta a já je milovala. Syn je po mně a oblíbil si je taky.
Recept jsem trochu upravila, protože původní základ na tyto řezy obsahuje spoustu vajec a připomíná spíše piškot. Syn má alergii na vejce, takže tady najdete jen jedno a i bez něj by to šlo.
Dejte si pozor a všechny suroviny mějte v pokojové teplotě, zvláště ty na krém.
Na 1 plech potřebuješ:
300 g polohrubé mouky
100 g cukru
2 polévkové lžíce kakaa holandského typu
1 prášek do pečiva
1 vejce
250 ml oleje
250 ml mléka
500 g polotučného tvarohu
100 g másla
80 g moučkového cukru
120 g čokolády
2 lžíce kokosového oleje nebo másla
Troubu předehřej na 180°C. Plech vymaž olejem vysyp krupicí nebo hrubou moukou.
Ve velké míse promíchej mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. V menší misce promíchej vejce, olej a mléko. Mokré suroviny nalij do suchých a promíchej tak, aby se těsto lehce spojilo, ale nebylo přemíchané. Nalij na plech a rozprostři do krajů. Dej péct do trouby na 20 minut nebo až špejli vytáhneš suchou.
Po upečení nech buchtu úplně vychladnout a zatím si připrav krém. Vyšlehej tvaroh, máslo a moučkový cukr do krému. Ten rozprostři na buchtu a nech ji opět trochu vychladit.
Rozpusť čokoládu a kokosový olej a polij opatrně krém, případně stěrkou uhlaď.
Skladuj v ledničce.