Moje úplně první koblížky a hned taková pecka. Recept je absolutně blbuvzdorný. Prostě stačí zamíchat těsto a smažit. Jednodušší už to opravdu být nemůže. Navíc ta chuť stojí opravdu za to.
Na 40 koblížků potřebuješ:
3/4 litru oleje
2 vejce
250 g ricotty
kůru a šťávu z jednoho pomeranče
125 g mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 polévkové lžíce cukru
moučkový cukr na posypání
Olej dej do rendlíku o takové velikosti, aby vrstva oleje měla nějakých 4-5 cm. Pomalu zahřívej.
V míse prošlehej vejce, ricottu, pomerančovou kůru a šťávu. V menší misce promíchej mouku, prášek do pečiva a cukr. Sypkou směs vmíchej do mokré až se spojí.
Pomocí lžiček těsto vložíme do oleje a smažíme dozlatova z obou stran. Usmažené koblížky přesuneme na talíř vyložený ubrouskem pomocí děrované naběračky.
Před podáváním posypeme moučkovým cukrem, případně zakapeme rozehřátým medem.
Skladujeme v pokojové teplotě jeden den.