Pečením v troubě získají žampiony silnější chuť, kterou lehce zjemní troška smetany. Celou chuť dotáhne rozpuštěný camembert, nebo jiný podobný sýr.
Na 3-4 porce potřebuješ:
1 lžíci oleje
400 g žampionů, na čtvrtky
30 g másla
1 cibuli, nadrobno
2 stroužky česneku, nadrobno
1/2 lžičky sušeného tymiánu, nebo 1 lžička čerstvého
2 lžíce mouky
120 ml vína (nebo vývaru)
750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru
100 g camembertu, nebo podobného sýru
100 ml smetany
sůl a pepř na ochucení
Předehřej troubu na 200°C a plech vylož pečicím papírem.
Promíchej žampiony a olej a rozlož na plech. Peč 20-30 minut.
V hrnci nech rozpustit máslo, opeč na něm cibuli až zesklovatí. Potom přidej česnek, tymián, mouku a nech minutku opékat. Přidej víno a nech ho odpařit. Vsyp do hrnce opečené žampiony, přilij vývar, přiveď k varu a nech 10 provařit. Přidej smetanu, sýr a nech ho rozpustit. Nakonec polévku rozmixuj a podávej s opečenou bagetkou.