Vyberte stránku

Již od školních let ve většině případů snídám vločky nebo ovesnou kaši. Jsem na to tak zvyklá, že jinou snídani si dopřávám v podstatě jen o víkendu. U tohoto typu snídaně, mi vyhovuje rychlá příprava. Postupně jsem se od běžně kupovaného dostala až k Mixit.
Občas mám ale chuť si trochu zahřešit a tak jsem se rozhodla si vyrobit granolu doma. Příprava je velmi jednoduchá a variabilní. Díky této dobrotě se budete na ráno těšit.

Na 1 sklenici o objemu 0,75l potřebuješ:
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mleté kávy
3 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžičku vanilkového extraktu
1/4 lžičky soli
1 1/2 hrnku ovesných vloček (160 g)
1/2 hrnku celých mandlí, nasekaných na hrubo (45 g)
1/4 hrnku kokosových lupínků (25 g)
1 čokoláda 70% kakaa

Předehřej troubu na 160°C. Plech na pečení vylož pečícím papírem.
Ve střední misce promíchej cukr, kávu, olej, extrakt a sůl. Přisyp vločky a mandle. Promíchej, ať se vločky obalí směsí. Rozprostři směs na plech s papírem a dej péct. Peč 20-25 minut a čas od času směs promíchej a obrať. Po upečení vmíchej čokoládu, povolí a krásně obalí vločky. Podávej s jogurtem nebo mlékem a ovocem. Skladuj v uzavřené sklenici.

Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz