Vyberte stránku

Tento recept jsem většinou viděla v podobě plátků masa opečených na špejli a k nim arašídovou omáčku.
Pokud si to chcete ulehčit, můžete použít celá kuřecí prsa. Je to výborné i tak. Celý recept je až na naložení velmi rychlý, takže ideální třeba jako večeře po práci.

Na 4 porce potřebuješ:
4 kuřecí prsa
¼ hrnku sojové omáčky
1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru
¼ hrnku arašídového másla
1 plechovku kokosového mléka
¼ hrnku hnědého cukru
1 lžíci sojové omáčky
1 a ½ lžíce červené kari pasty

V misce smíchej ¼ hrnku sojové omáčky a zázvor. Nalož do něj maso alespoň na 4 hodiny, nejlépe ale přes noc.
Na grilu opeč na středně vysokou teplotu kuřecí prsa, dokud nebudou propečená. Trvá to asi 5 minut z každé strany. Po upečení je uchovávej v teple.
V menším hrnci zahřej a promíchej arašídové máslo, kokosové mléko, cukr, kari pastu a 1 lžíci sojové omáčky. Omáčka by měla být krásně krémová a hladká.
Maso dej na talíř a polij omáčkou. Podávej s rýží a dušenou zeleninou jako třeba zelené lusky nebo brokolice.