Vyberte stránku

Ráda si čas od času vařím pudink. Miluji teplý i studený. Jelikož mě zajímalo, zda v kupovaném a domácím je nějaký rozdíl, pustila jsem se do něj.
Zjistila jsem, že to není žádná věda, stačí pár věcí a úžasný pudink je na světě. Příprava zabere stejnou dobu, jako když vaříte kupovaný. Jen tenhle je bez aromat a barviv. I tak je chuťově naprosto úžasný.
Vylepšila jsem ho ještě lžičkou rumu, kterou jsem přidala na konci. Pokud budete pudink jíst ještě teplý, snižte množství cukru na 1/3 hrnku. Teplý pudink je poměrně sladký, když ale vychladne, sladkost se srazí a už je to akorát.

Na 4 porce potřebuješ:
500 ml a 170 ml mléka, rozdělené
50 g cukru
4 lžíce kukuřičného škrobu
1/4 lžičky soli
semínka z 1/2 vanilkového lusku
1 vejce
1 lžičku rumu, nemusí být

500 ml mléka přiveď téměř k varu.
Ve střední porcelánové misce smíchej cukr, škrob, sůl a semínka z vanilkového lusku. Postupně přilévej 2/3 hrnku mléka a míchej, aby se neutvořily hrudky. Zašlehej do směsi vajíčko.
Horké mléko přidej do směsi v misce a stále míchej. Směs přelij zpět do kastrůlku a přiveď k varu. Potom vař za stálého míchání ještě asi minutu, dokud nezačne směs houstnout. Dochuť lžičkou rumu. Rozděl do 4 misek a nechce vychladnout.
Přesuňte na 2 hodiny do ledničky. Podávejte jen tak, nebo s piškoty, ovocem, čím je libo.

Převzato z mého původního blogu mangiare.cz