Recept na tuhle dobrotu mě napadl, když jsem viděla fotku takového chlebíčku. Originální recept mi ale přišel dost složitý, tak jsem jej vytvořila jinak a myslím, že funguje dost dobře. Korpus pochází z World of Warcraft kuchařky, kde je použit na dort. Používám ho často, protože je krásně vláčný a hlavně bez vajíček, na které má syn alergii. Krém je trochu řidší, ale po zatuhnutí v lednici je to v pohodě.
Na 1 chlebíček potřebuješ:
120 g hladké mouky
80 g hladké celozrnné mouky
120 g cukru
8 lžič kakaa holandského typu
1 lžičku sody
sůl
1 lžičku skořice
250 ml podmáslí
125 ml oleje
200 g polotučného tvarohu ve vaničce
1 lžíce zakysané smetany
2 lžíce moučkového cukru
hrst jahod na plátky
100 g čokolády 70%
Předehřej troubu na 175°C. Formu na biskupský chlebíček vymaž kousekm maslá a vylož pečicím papírem.
V míse smíchej mouku, cukr, sodu, sůl a skořici. Přidej zbytek ingrediencí a promíchej asi 1-2 minuty, aby těsto bylo vláčné a nadýchané. Pokud je těsto příliš hutné, přidej trochu podmáslí a oleje.
Těsto nalij do dortové formy a peč asi 40 minut. Vyzkoušej párátkem, zda je upečené a pokud ano, dej vychladnout.
Na krém smíchej tvaroh, smetanu a cukr.
Chlebíček podélně rozřízni. Opatrně rozetři krém a trochu si nech stranou. Na krém dej plátky jahod a pomaž zbytkem krému. Díky tomu se horní díl přilepí a nebude ujíždět. Pokud jahody vypadávají, tak je zastrč zpět.
V misce si rozpusť čokoládu. Lze to udělat i v mikrovlnné troubě. Vždy po 30 vteřinách je třeba směs promíchat. Čokoládu nalij na chlebíček, rozetři a nech alespoň 2 hodiny chladit.