Salát, po kterém rozhodně nezhubnete, ale určitě si pochutnáte.
Na 2 porce potřebuješ:
6 plátků slaniny, na proužky
1 cibuli, rozkrojenou na čtvrtky a potom na plátky
250 g žampionů, na plátky
2 vejce uvařená natvrdo
40 g modrého sýra
4 hrsti polníčku nebo listového špenátu
3 lžíce octa
1 lžička cukru
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a pepř
Na pánvičce opeč slaninu, aby byla zlatavá a pustila tuk. Opatrně ji vyndej a dej stranou, aby tuk zůstal v pánvi. Slij 2 lžíce tuku a dej ho stranou.
Na zbytku nech pomalu karamelizovat cibuli. Dej ji také stranou a opeč žampiony. Míchej je jen málo, aby také zkaramelizovaly. Dej je stranou a vypni plotýnku.
Do pánvičky nalij ocet, nech trochu odpařit a přidej cukr, hořčici, česnek, sůl a pepř. Dresink řádně promíchej.
Na talíře nebo mísy rozděl polníček. Na něj dej cibuli, slaninu, žampiony, vejce, sýr a celé to zakapej dresinkem.