Vyberte stránku

Gulášovou polévku mám moc ráda, ale nikdy jsem ji nevařila. Proto nastal čas to napravit. Je velmi jednoduchá a s mletým masem také rychlá.

Na 5 porcí potřebuješ:
2 cibule, nakrájené nadrobno
2 lžíce oleje
500 g mletého hovězího masa, natrhané na kousky
1 lžičku kmínu
sůl a pepř
2 lžíce rajčatového protlaku
3 stroužky česneku
1 lžíci mleté sladké papriky
3 lžíce mouky
1,7 l hovězího vývaru
400 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
1/2 lžíce majoránky

Připrav si hrnec o obsahu alespoň 2,5 litru.
Na oleji opeč pomalu cibulku, asi 10 minut.
Přidej mleté maso, kmín, sůl a pepř. Opékej až se vypaří šťáva z masa. Přidej protlak a prolisovaný česnek a chvíli opékej. Přidej mouku  a papriku a zase chvíli restuj. Zalij vývarem, přiveď k pomalému varu a vař 15 minut.
Vsyp brambory a majoránku, vař do změknutí brambor.
Podávej jen tak nebo s pečivem.