Tento recept je tak dobrý, že většině lidí v něm maso nebude vůbec chybět. Halloumi se krásně opéká, ale neroztečte se. Proto je na opékání ideální.
Na 2 porce potřebuješ:
1 menší batát, oloupaný, nakrájený na kolečka
olej
sůl a pepř
225 g halloumi, nakrájený na 0,5 cm plátky
2 lžíce hummusu dle chuti
2 menší hrsti špenátu
2 lžičky brusinkového džemu
2 burgerové bulky
Troubu předehřej na 180°C a plech vylož pečícím papírem.
Kolečka batátu smíchej se lžičkou oleje a rozprostři na plech. Osol a opepři. Peč v troubě do změknutí, 20-25 minut.
Mezitím si nasucho opeč opeč prokrojené burgerové housky.
Na 1/2 lžíce oleje opeč dozlatova z obou stran halloumi. Nech okapat na ubrousku.
Na spodní polovinu bulky rozetři hummus, na něj dej plátky hallumi, potom špenát, plátky batátu a brusinkový džem. Přikryj vrchní půlkou bulky.