Vyberte stránku

Smetanovou omáčku dělám nejčastěji s gnocchi. Můžete ji ale použít třeba k těstovinám, ať už jednoduchým, nebo plněným.
Pokud máš doma nevyužitou třeba nivu nebo parmazán, tak ji můžeš do omáčky také přidat společně se smetanou.

Na 2-3 porce potřebuješ:
125 g kostiček slaniny
250 g žampionů, na plátky
1/2 lžičky tymiánu
200 ml smetany 33%

Na pánvičce opékej slaninu. Až začně pouštět tuk, tak přidej žampiony a opékej spolu dle chuti. Já je dělám téměř dozlatova. Přidej tymián a nech rozvonět. Nakonec zalij smetanou a nech minutku dvě vařit. Vypni plotýnku a nakonec přidej gnocchi nebo těstoviny. Promíchej a nech trochu nasát omáčkou. Můžeš podávat.