Chcete kari z jednoduchých surovin? Tenhle recept je přesně pro vás. Už několikrát jsem chtěla dělat kari, ale vždy mě vyděsilo množství surovin, které doma nevedu a nepoužívám. To v tomhle receptu nic takového nenajdete. Kari je nepálivé a naprosto skvělé. Jen ho zkuste.
Na 4 porce potřebuješ:
3 lžíce oleje
1 menší cibuli, nakrájenou nadrobno
3 stroužky česneku, prolisované
2 cm kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
2 lžičky kari koření
25 g červené kari pasty
2 lžičky mletého koriandru
1 červená paprika, nakrájená na proužky
500 g kuřecích prsou, nakrájená na kousky
sůl a pepř
1 plechovka kokosového mléka
šťáva z půlky limentky
1 lžíce cukru
hrst listového špenátu
Na dvou lžících oleje ve větší pánvi pomalu opékej cibuli 3-5 minut.
Přidej česnek a zázvor a promíchej.
Stáhni trochu teplotu, přidej kari koření, kari pastu, koriandr a nech rozvonět 2-3 minuty.
Zvyš teplotu, nalij do pánve zbytek oleje, přidej papriku a opékej 1-2 minuty.
Vmíchej kuřecí prsa, sůl, pepř a opeč je z obou stran, nemusí být uvařená úplně.
Nalij do pánve kokosové mléko, limetkovou šťávu a cukr, sniž teplotu a nech provařit, aby kuře změklo.
Po uvaření vmíchej špenát.
Podávej s rýží nebo rýžovými nudlemi.