Vyberte stránku

Výborná smetanová omáčka s cibulkou, česnekem, bylinkami, vínem a parmazánem. Pokud se v ní obáváte vína, tak naprosto zbytečně. Krásně k tomu ladí.

Na 2-3 porce potřebuješ:
2 kuřecí prsa, rozkrojená podélně
60 g mouky 
sůl a pepř
1/2 lžičky sušeného česneku
1 lžičku italských bylinek
1 lžíce oleje
15 g másla
1/2 cibule, nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 jarní cibulku, nakrájenou na kolečka
1/2 lžíce mouky
125 ml smetany 12%
125 ml bílého vína
1 lžičku italských bylinek
60 g strouhaného parmazánu
330 g čerstvých špaget nebo 170 g běžných

V hlubokém talíři smíchej mouku, sůl, pepř, sušený česnek a italské koření. V této směsi obal kuřecí prsa.
Na oleji opeč prsa ve větší pánvi z obou stran, cca 5 min/strana. Opečené je dej stranou.
Do pánve dej máslo a opeč na něm cibuli a česnek, než oboje zesklovatí. Přidej jarní cibulku, mouku, chvilku opékej a zalij smetanou, vínem a posyp bylinkami. Přiveď k varu, vmíchej parmazán a nech na mírnou teplotu provařit. Mezitím si uvař špagety dle návodu, aby byly al dente. Uvařené těstoviny dej do omáčky, pokud se ti zdá hustá, můžeš ji povolit trochou vody z vaření těstovin. Povař 2-4 minuty, přidej zpět maso a nech prohřát cca 5 minut. Můžeš podávat.